Sarkanā biete ir ļoti iecienīts, veselīgs un garšīgs dārzenis, tāpēc daudzu dārzu īpašnieki to vienmēr stāda savos zemes gabalos.
Tomēr izaudzēt lielas un saldas sarkanās bietes nav nemaz tik viegi. Bietēm patīk viegla, irdena un labi drenēta augsne. Smaga, mālaina augsne kavē sakņu augšanu, padarot bietes sīkstas un nelielas. Augsnes pH līmenim jābūt neitrālam vai nedaudz skābam (6,0–7,0). Pārāk skāba vai pārāk sārmaina augsne var samazināt barības vielu uzņemšanu.
Kālijs un fosfors veicina sakņu augšanu, bet slāpeklis galvenokārt attīsta lapas. Ja bietēm ir daudz lapu, bet mazas saknes, iespējams, augsnei ir pārāk daudz slāpekļa. Ja trūkst kālija, bietes var būt nelielas un nesaldināties pietiekami. Laba ideja ir izmantot pelnus vai īpašus mēslojumus ar augstu kālija saturu.
Mūsu metode: Ja vēlaties, lai sarkanās bietes augtu saldas, jums nav vajadzīgas īpašas prasmes vai dārgi mēslošanas līdzekļi. Pietiek ar sāli vai pelniem, un sakņu kultūra izaugs liela un ļoti salda. Mēs jums pateiksim, kā barot bietes ar sāli un pelniem, lai tās kļūtu daudz saldākas.
Kā pareizi barot sarkanās bietes, lai tās augtu lielas un saldas
Sāls šķīdums. Lai pagatavotu mēslojumu, kas palielinātu cukura saturu bietēs, jums jāņem ēdamkarote sāls un jāizšķīdina spainī ūdens (10 litri). Ir ārkārtīgi svarīgi nepārspīlēt ar sāli, jo tā pārpalikums var sabojāt bietes. Pirmo reizi bietes ar šķīdumu jālaista tad, kad sakņu kultūra sāk formēties, bet pēdējo reizi – 30 dienas pirms ražas novākšanas.
Kādi sapņi signalizē par briesmām, bet kādi norāda uz iespējamām problēmām – ekspertu skaidrojums
Tomēr tass vēl nav pat labākais variants!
Šķir otru lapu, lai uzzinātu vienu metodi, ka ir vēl efektīvāka
Tevi noteikti interesēs
- Ko par sievietes raksturu var pastāstīt vārda pirmais burts
- Kāpēc patiesībā 31. oktobra vakarā noteikti jādedzina sveces: senlatviešu rituāls, kas piesaista veiksmi un sniedz aizsardzību
- “Mēs tos pat pagaršot negribam”: kādus ķīniešu produktus mūsu veikalos paši ķīnieši neēd
- Pīrādziņi no mīkstas mīklas — samaisu tikai ar karoti
- Sēņu krēmzupa “no restorāna”: recepte no mana drauga, kas ir šefpavārs
- Taizemes skolniece pievienojās latviešu ģimenei kā apmaiņas studente – un uz visiem laikiem palika viņu sirdīs

 
        






